Hae sivustolta

Ennen luvan hakemista

Kysy neuvoa

Ensikontakti rakennusvalvontaviranomaisiin kannattaa tehdä neuvontapyyntönä Lupapisteen kautta jo rakennushankkeen suunnitteluvaiheessa. Rakennusvalvontaa voit lähestyä myös puhelimitse, sähköpostitse tai tulla paikan päälle käymään.

Kysy tarvittavista liitteistä

Olemalla hyvissä ajoin yhteydessä rakennusvalvontaan varmistat, ettei rakennushankkeesi viivästy puuttuvan asiakirjan takia.

Mitä aiemmin selvität rakennusvalvonnalta projektisi luvansaantimahdollisuudet, kaavamääräykset ja palkkaat asiantuntevan pääsuunnittelijan edistämään hankettasi, sitä vaivattomammin rakennushankkeesi lupavaiheessa etenee.

Rakennusvalvonnassa asiointi

Lupapiste.fi

Asiointi rakennusvalvonnan kanssa tapahtuu ensisijaisesti Lupapiste.fi -palvelussa. Lupapisteessä sinun on mahdollista hoitaa kaikki rakennushankkeeseen liittyvä viranomaisasiointi – aina ennakkokyselyistä hankkeen loppukatselmukseen saakka. Rakennusvalvontaa voit lähestyä myös puhelimitse, sähköpostitse tai tulla paikan päälle käymään.

Rakennusvalvonnan asiakaspalvelu

Rakennusvalvontaa voit lähestyä myös puhelimitse, sähköpostitse tai tulla paikan päälle käymään.

Vuoden 2021 alusta alkaen Taivalkosken kunta on ostanut rakennusvalvonnan keskeiset palvelut Pudasjärven kaupungilta, jonka rakennustarkastajien kanssa taivalkoskelaiset voivat olla yhteydessä niin neuvonnan kuin muunkin rakentamiseen liittyvän viranomaisasioinnin tiimoilta.

Pudasjärven kaupunki vastaa rakennuslupaprosessissa neuvonnasta, päätöksenteosta ja katselmuksista. Taivalkoskelta käsin hoidetaan rakennuspaikan merkitseminen sekä tarjotaan neuvontaa.

Lupien hakeminen

Rakennusluvat

Lupahakemukset toimitetaan joko Lupapiste.fi -palveluun tai paperisena Taivalkosken rakennusvalvontaan.

Poikkeamisluvat ja toimenpideilmoitukset

Poikkeamisluville, suunnittelutarveratkaisuille ja toimenpideilmoituksille on käytössä erillinen sähköinen hakulomake, jonka löydät sähköisen asioinnin sivulta. Voit toimittaa hakemukset myös paperisena Taivalkosken kunnan rakennusvalvontaan.

Katselmukset

Rakentajana sinun tulee itse huolehtia katselmuksien tilaamisesta. Katselmukset voit tilata suoraan rakennustarkastajalta numerosta 0400 384 691 arkisin 9.00-15.00. Lisätietoa erilaisista katselmuksista Katselmukset -alasivulta.

Päätös

Kun rakennusvalvonta on antanut päätöksen hankkeellesi, saat sähköpostiisi viestin päätöksestä. Näet hankkeesta annetut päätökset ja luvan ehdot Lupapisteen Päätökset -välilehdeltä.