Hae sivustolta

SÄHKÖTÖNTÄ SÄILÖNTÄÄ HAPATTAMALLA -työpaja, ei kurssimaksua

Alkaa:

20.05.2025 klo 18:30

Päättyy:

20.05.2025 klo 20:00

Lisätiedot:

https://uusi.opistopalvelut.fi/taivalkoski/fi/course/3973

Yläkoulun kotitalousluokka ti 20.5.2025 klo 18.30-20.00, työpaja on maksuton.

Työpajan järjestestää ILIMA – Ilmastoviisas pohjoinen maaseutu hanke yhteistyössä Taivalkosken kansalaisopiston kanssa. Muistathan ilmoittautua työpajaan etukäteen:
https://uusi.opistopalvelut.fi/taivalkoski/fi/course/3973 tai p. 040 573 0820

Ruuan ekologista säilöntää terveellisimmillään! Työpajassa tutustumme perinteisiin säilöntämenetelmiin, jotka ovat auttaneet ihmisiä säilyttämään ruokaa vuosisatojen ajan ilman sähköä. Fermentointi, eli käymisprosessi, on luonnollinen menetelmä, jossa mikrobit, kuten bakteerit ja hiivat, muuttavat elintarvikkeen sokerit ja tärkkelykset erilaisiksi happotuotteiksi. Tämä prosessi ei ainoastaan säilö ruokaa, vaan myös rikastuttaa sen makua, ravintoarvoa ja terveyshyötyjä. Fermentointi on käytännöllinen, ekologinen ja maukas tapa pidentää tuoreiden raaka-aineiden käyttöikää.

Kurssin aikana valmistamme yhdessä klassisia hapatettuja tuotteita, kuten hapankaalia. Saat myös mukaasi kattavat ohjeet ja inspiraatiota jatkaa fermentointikokeiluja omassa keittiössäsi! Ole ystävällinen ja katso työpajan tarkemmat tiedot yllä olevasta linkistä. Tervetuloa työpajaan!