Hae sivustolta

Taivalkosken kunnan 1.1.2023 voimaan tulleen hallintosäännön 13 §:n mukaan Taivalkosken kunnassa on vanhus- ja vammaisneuvosto. Neuvosto on yksi vaikuttamistoimielimistä, joista säädetään kuntalain (410/2015) 26 – 28 §:ssä. Kuntalain 27 §:n 1 momentin mukaan ikääntyneen väestön osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi kunnanhallituksen on asetettava vanhusneuvosto ja huolehdittava sen toimintaedellytyksistä.

Kuntalain 28 §:n 1 momentin mukaan: Vammaisten henkilöiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi kunnanhallituksen on asetettava vammaisneuvosto. Vammaisilla henkilöillä ja heidän omaisillaan ja järjestöillään tulee olla vammaisneuvostossa riittävä edustus. Kunnanhallituksen on huolehdittava vammaisneuvoston toimintaedellytyksistä.

Hallintosäännön 13 §:n perusteluissa kerrotaan, että vaikuttamistoimielimet eivät ole kuntalain 30 §:ssä tarkoitettuja kunnan toimielimiä, eivätkä siten kunnan viranomaisia. Vaikuttamistoimielimille ei voida hallintosäännöllä antaa toimivaltaa tehdä hallintopäätöksiä. Ne osallistuvat päätöksentekoon aloitteilla ja lausunnoilla ja niiden edustajille voidaan hallintosäännön määräyksen nojalla antaa puhe- ja läsnäolo-oikeus toimielinten kokouksissa.

Palaute vanhus -ja vammaisneuvostolle

Missä onnistuimme? Missä on vielä parantamisen varaa? Lähetä alla olevalla lomakkeella palautetta palveluihin tai muuhun liittyen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.