Hae sivustolta

Lukio ja ammatillinen koulutus

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Lukiokoulutus

Taivalkosken lukiossa opiskelet pienessä ja vireässä opinahjossa, jossa sinulle on tarjolla hyvä kurssivalikoima. Lisäksi voit valita kursseja Oulun aikuislukiosta. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden opiskella harvinaisempia kieliä esimerkiksi venäjää, japania, espanjaa. Taivalkosken lukiossa sinulla on mahdollisuus saada kursseja myös harrastustoiminnasta, vaikkapa urheiluvalmennuksesta. Lisäksi Taivalkoskella toimiva OSAO:n ammatillinen koulutusyksikkö tarjoaa sinulle mahdollisuuden suorittaa ylioppilastutkinnon lisäksi kaksois- tai kolmoistutkinnon.

OSAO Taivalkosken yksikkö

Taivalkosken yksikkö on OSAOn pohjoisin toimipiste. Taivalkoskella koulutetaan metsä-, maarakennus- ja kaivosalan ammattilaisia. Ajanmukainen opetuskalusto ja yksikön läheisyydessä sijaitsevat harjoitustyömaat tarjoavat hyvät puitteet ammatin oppimiselle. Yksiköstä valmistuneet työllistyvät lähes 100 %:sti. Yksikössä on opiskelija-asuntola.