Hae sivustolta

Eläinlääkäripalvelut ja löytöeläimet

Kuusamon kaupunki järjestää eläinlääkäripalvelut yhdessä Posion ja Taivalkosken kuntien kanssa.
Kiireelliset sairastapaukset hoidetaan saman päivän aikana. Kiireettömille tapauksille pyritään varaamaan aika mahdollisimman pian.

Kiireellinen hoito

VIRKA-AJAN ulkopuolella tarvittavaa kiireellistä eläinlääkintäapua saa yhteistoiminta-alueen (Kuusamo, Posio, Taivalkoski) eläinlääkäripäivystyksestä. Päivystysaika on tarkoitettu vain kiireellistä hoitoa vaativia sairastapauksia varten.

Käytössä keskitetty puhelinpalvelu, josta päivystävä eläinlääkäri on tavoitettavissa aina samasta numerosta virka-ajan ulkopuolella. Numeroon ei voi soittaa, jos puhelimessa on palvelunumeroiden esto!

Eläinlääkäripäivystys
0600 18919
(3,46 €/min + pvm/mpm).

Ajanvaraus ja neuvonta

AJANVARAUS, neuvonta ja reseptien uusinta arkisin klo 8-9 numerossa 0400 388 460.  

Puhelinajan jälkeen ajanvarausnumerossa vastaa arkisin (ma-to klo 15 asti ja pe klo 14 asti) nauhoite, jonka jälkeen numeroon voi kiireellisissä hätätapauksissa jättää vastaajaviestin.

Vastaanotto

TAIVALKOSKEN eläinlääkärin vastaanotto sijaitsee osoitteessa Opintie 3 (käynti Urheilutien päädyn puolelta). Pieneläinpotilaat otetaan vastaan ajanvarauksella. Rehuja ja tarvikkeita voi ostaa klinikalta sopimuksen mukaan.

Pieneläinten vastaanotto
Opintie 3
93400 TAIVALKOSKI

Maksullisuus

Käynti- ja toimenpidemaksut ovat korotettuja ilta- ja yöajalta sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä.

Arkipäivisin:

50 % – ma–pe klo 17–22 ja la klo 8-22
100 % – la klo 22–8

Sunnuntaisin, kirkollisena juhlapäivänä, itsenäisyyspäivänä, vapunpäivänä, joulu- tai juhannusaattona ja pääsiäislauantaina:

50 % – klo 8–22
100 % – klo 22–8

Löytöeläimet

Löytöeläimistä voi tehdä ilmoituksen, tai löydettyjä eläimiä voi tiedustella kyseisen kunnan palveluntarjoajalta. Jos kyseessä on vakavasti loukkaantunut eläin, löytöeläimestä tulee olla suoraan yhteydessä eläinlääkäriin. Löytöeläimiä vastaanottava palveluntarjoaja perii eläimen omistajalta lemmikkiä noudettaessa hinnastonsa mukaisen hoitokulun, ja mahdollisesta noudosta aiheutuneet kilometrikulut .

Kunnalla on oikeus periä eläimen omistajalta tai haltijalta korvaus eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Talteen otettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin.

Taivalkosken löytöeläimet

Finn-Jann Huskyfarmi Oy
Raappanansuontie 61, 93420 Jurmu
040 593 2597

Valvontaeläinlääkäri

Eläinsuojelulain mukaan eläimiä on kohdeltava hyvin, eikä niille saa aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä. Valvontaeläinlääkäri neuvoo eläinten omistajia eläinten hyvinvoinnin parantamisessa ja valvoo säännöllisesti ilmoituksenvaraista toimintaa. Valvontaeläinlääkäri tekee ennaltaehkäisevää eläinsuojeluvalvontaa. Valvonta suojelee eläimiä kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta. Ennaltaehkäisevä toiminta kohentaa eläinten hyvinvointia paremmin kuin jo syntyneisiin ongelmiin puuttuminen.

Jos epäilet eläinsuojelulakia rikottavan, tai olet huolissasi eläimen hyvinvoinnista, voit olla yhteydessä valvontaeläinlääkäriin puhelimitse, sähköpostilla tai kirjeitse. Ilmoituksen voi jättää myös nimettömänä.

Valvontaeläinlääkäriltä voi aina kysyä neuvoa eläinten hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Keskustelut ovat aina luottamuksellisia.

Kiireellisissä tapauksissa ilmoituksen voi tehdä myös päivystävälle eläinlääkärille tai poliisille.

Valvontaeläinlääkäri

Eläinlääkinnän tulosyksikön johtaja Minna Haataja-Koskinen
valvontaelainlaakari@kuusamo.fi
040 860 8410