6 °C
Haku

Vieraskielisten yrittäjyysvalmiuksien edistäminen Kainuussa ja Koillismaalla

Hankkeen Yleiskuvaus

Vieraskielisten yrittäjyysvalmiuksien edistäminen Kainuussa ja Koillismaalla on kaksivuotinen hanke, jonka tavoitteena on parantaa maahanmuuttajien yrittäjyysosaamista sekä kehittää heidän työllisyys- ja yritysneuvontapalveluitaan näillä alueilla. Hanke käynnistyi 1.4.2024 ja päättyy 31.3.2026.

Hankkeen Tavoitteet

  1. Yrittäjyysosaamisen kasvattaminen: Tarjoamme vieraskielisille henkilöille kattavaa infoa yrittäjyyden eri osa-alueista, kuten verotus, lupaprosessit ja markkina-analyysit.
  2. Neuvontapalveluiden kehittäminen: Kehitämme ja tarjoamme työllisyys- ja yritysneuvontapalveluita, jotka ovat räätälöity vieraskielisten tarpeisiin Kainuussa ja Koillismaalla.
  3. Verkostojen luominen: Käynnistämme tukiverkostoja ja järjestämme tapahtumia, joissa yrittäjät ja neuvonantajat voivat kohdata ja verkostoitua.

Keskeiset Toiminnot

  • Ajankohtainen info : Tarjoamme yrittäjyys infoa, joka kattaa kaikki yrityksen perustamiseen ja pyörittämiseen liittyvät osa-alueet.
  • Neuvontapiste: Pidämme liikkuvaa neuvontapistettä, joissa vieraskieliset voivat saada henkilökohtaista neuvontaa yritystoimintaan liittyvissä kysymyksissä. Pääsääntöisesti neuvonta piste sijaitsee Kajaanissa, tarpeen mukaan liikumme koko Kainuun ja Koillismaan alueella ja meiltä saa myös etäneuvontaa.
  • Verkostoitumistapahtumat: Järjestämme ja olemme mukana tapahtumissa ja tilaisuuksissa, joissa eri toimijat voivat tavata ja jakaa tietoa sekä kokemuksia.

Kohderyhmät

  • Ensisijaiset kohderyhmät: Vieraskieliset henkilöt, jotka suunnittelevat yritystoimintaa tai joilla on jo oma yritys Kainuussa tai Koillismaalla.
  • Toissijaiset kohderyhmät: Työllisyys- ja yritysneuvojat, uravalmentajat ja ohjaajat, jotka työskentelevät vieraskielisten kanssa näillä alueilla.


Yhteistyökumppanit

Hankkeen toteuttaa Kajaanin ammattikorkeakoulu yhdessä kaikkien Kainuun sekä Koillismaan alueen kuntien ja Naturpolis Oy.n kanssa.

Vaikuttavuus

Hanke tähtää siihen, että vieraskielisten osaaminen ja tietämys yrittäjyydestä kasvaa, mikä puolestaan parantaa heidän työllistymismahdollisuuksiaan ja edistää alueen elinvoimaisuutta. Tavoitteena on myös luoda pysyviä rakenteita ja palvelumalleja, jotka tukevat vieraskielisten yrittäjyyttä myös hankkeen päättymisen jälkeen.

  • Maahanmuuttajien kasvava määrä: Maahanmuuttajien määrä on kasvanut nopeasti, ja heidän työttömyysasteensa on huomattavasti korkeampi kuin kantaväestön.
  • Yrittäjyyden muutokset: Alueella on ikääntyviä yrittäjiä ja työvoimapulaa useilla aloilla.
  • Palvelujen muutokset: Työllisyys- ja elinvoimapalvelut ovat suurten muutosten alla, kun työllisyyspalvelut siirtyvät kunnille vuoden 2025 alusta.

Tervetuloa mukaan edistämään vieraskielisten yrittäjyysvalmiuksia ja rakentamaan entistä elinvoimaisempaa Kainuuta ja Koillismaata!

Mikäli näette yhteistyömahdollisuuksia, teillä on kehitysideoita tai kysyttävää hankkeen toiminnasta, ottakaa yhteyttä matalalla kynnyksellä projektipäällikköön Natalia Alavaan: natalia.alava@kamk.fi tai projektiasiantuntijaan Helena Steinberg-Nivalaiseen: helena.steinbergnivalainen@kamk.fi

Toimivia vieraskielisiä yrittäjiä ja yrittäjyydestä kiinnostuneita asiakkaita voi tarvittaessa ohjata varaamaan ohjaus- ja neuvontapalvelulle aikaa ottamalla yhteyttä sähköpostiin makea.hanke@kamk.fi

Viimeksi muokattu 18.9.2024